Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο στα $96,15

Ημέρα έντονων διακυμάνσεων ήταν η τελευταία της εβδομάδας, τόσο για την αγορά ενεργείας όσο και για εκείνη των μετάλλων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Ημέρα έντονων διακυμάνσεων ήταν η τελευταία της εβδομάδας, τόσο για την αγορά ενεργείας όσο και για εκείνη των μετάλλων.

Για την ακρίβεια, το petroleum complex έκλεισε με απώλειες, αδυνατώντας να διατηρήσει τα πρόσκαιρα κέρδη του απογεύματος, με το light crude oil (σειρά Οκτωβρίου΄12) να κλείνει στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $96,15/βαρέλι και υψηλό ημέρας στα 97,17/βαρέλι, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν σαφώς χειρότερη, με τη σειρά Σετπ’12 για τη βενζίνη να καταγράφει απώλειες της τάξης του $307,80cents/γαλόνι (-1,10%) ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $311,01cents/γαλόνι (-0,73%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στα $1670,70/ουγκιά, αμετάβλητη σε ημερήσιο επίπεδο, ενώ η ανοδική τάση συνεχίστηκε για την τιμή του αργύρου, με τη σειρά Σεπτ.’12 να κλείνει το floor trading στα $30,621/ουγκιά, ενισχυμένη κατά+0,55%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v