Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,85% για το πετρέλαιο στα $95,49

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το API και το DOE.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το API και το DOE, και τα μέταλλα να υποχωρούν ελαφρώς ακλουθώντας το δολάριο.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $95,49/βαρέλι με απώλειες -0,85%, και χαμηλό ημέρας στα $94,76/βαρέλι, με τα αποθέματα αργού να αυξάνονται κατά +3,78εκατ. βαρέλια, ενώ στα προϊόντα παρόμοια ήταν η εικόνα, με την RBOB Gaosline (σειρά Σεπτ.’12) να κάνει settlement στα $310,03cents/γαλόνι, με απώλειες -0,80% παρά την μείωση των αποθεμάτων κατά -1,5εκατ. βαρέλια.

Για την ευρεία κατηγορία των distillates υπήρξε αύξηση κατά +873χιλ. βαρέλια, με την ζήτηση να παραμένει σταθερή και τη σειρά Σεπτ.’12 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $311,57cents/γαλόνι (-0,15%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο Comex με πτώση της τάξης του -0,47%, στα $1660,70/ουγκιά, ενώ πτώση κατέγραψε και η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Σεπτ.’12 να κλείνει το floor trading στα $30,837 /ουγκιά, ουσιαστικά αμετάβλητη σε ημερήσιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2530 ανά ευρώ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v