Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,1% για το χρυσό στα 1.738 $/οz

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, καθώς στο petroleum complex το αργό, έκλεισε κοντά στα ψηλά της ημέρας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, καθώς στο petroleum complex το αργό -χωρίς να λείπει η νευρικότητα και οι εναλλαγές προσήμου- έκλεισε κοντά στα ψηλά της ημέρας, ενώ ράλι πραγματοποίησαν τα πολύτιμα μέταλλα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος και των προσδοκιών για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 96,42 $/βαρέλι με κέρδη 0,9%, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν μεικτή, με τις σειρές του Οκτωβρίου σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης να κάνουν αντιστοίχως settlement στα 301,96cents/γαλόνι (+1%) και στα 314,89cents/γαλόνι (+0,2%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου «έλαμψε». Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στο Comex με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2,1%, στα 1738 $/ουγκιά, ενώ μεγαλύτερη ακόμη άνοδο κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν το floor trading στα 33,69 $/ουγκιά, ενισχυμένα κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v