Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το DOE.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το petroleum complex να κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το DOE και τα μέταλλα να υποχωρούν ελαφρώς και να κλείνουν χαμηλότερα από τα πρωινά ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $97,01/βαρέλι με απώλειες -0,2%, και υψηλό ημέρας στα $98,06/βαρέλι, με τα αποθέματα αργού να αυξάνονται απροσδόκητα κατά +2 εκατ. Βαρέλια.

Στα προϊόντα η εικόνα ήταν μεικτή, με την RBOB Gasoline (σειρά Οκτ.’12) να κάνει settlement στα $300,16cents/γαλόνι, με απώλειες -1,4% μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων κατά 1,2εκατ. βαρέλια και τη σημαντική υποχώρηση της ζήτησης, ενώ στον αντίποδα, για την ευρεία κατηγορία των distillates υπήρξε μεν αύξηση αποθεμάτων κατά 1,5εκ. βαρέλια, πλην όμως η ζήτηση αυξήθηκε, με συνέπεια η σειρά Οκτ.’12 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείσει το floor trading σε θετικό έδαφος, στα $321,52cents/γαλόνι (+0,9%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο Comex με ανεπαίσθητη πτώση, στα $1733,70/ουγκιά, ενώ πτώση κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Δεκ.’12 να κλείνει στα $33,292 /ουγκιά, με απώλειες της τάξεως του 0,7%.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.29 ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v