Ημερήσια πτώση 2% για το πετρέλαιο στα $89,90

Σε κλίμα μαζικών ρευστοποιήσεων σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε ενέργεια και πολύτιμα μέταλλα να καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε κλίμα μαζικών ρευστοποιήσεων σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων διεξήχθη η συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε ενέργεια και πολύτιμα μέταλλα να καταγράφουν μεγάλες απώλειες και χαμηλά μηνών, διασπώντας ή φλερτάροντας με σημαντικά τεχνικά σημεία στήριξης.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού (σειρά Ιουλίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $89,90/βαρέλι, με πτώση πλησίον του 2%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού, η σειρά Ιουνίου για το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε το floor session στα $281,21cents/γαλόνι (-1.6%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $287,23cents/γαλόνι, με απώλειες μεγαλύτερες του 2%.
 
Να σημειωθεί η σημαντική μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων βενζίνης, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ενώ υποχώρησε η ζήτηση για το πετρέλαιο και όλα τα προϊόντα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου υπέστη σημαντικές πιέσεις.
 
Ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1548,4 /ουγκιά με μεγάλες απώλειες της τάξεως του 1,4% και χαμηλό ημέρας στα $1532,8/ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι υποχωρούσε ακόμα περισσότερο, σε ποσοστό 2,2%, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $27,519 /ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $27,08.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v