Ημερήσια άνοδος 1,2% για το πετρέλαιο στα $92,57

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα πολύτιμα μέταλλα να υποχωρούν.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα πολύτιμα μέταλλα να υποχωρούν και σύσσωμο το petroleum complex να ενισχύεται, εναρμονισμένο περισσότερο με το θετικό κλίμα στις μετοχικές αγορές και την υποχώρηση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού (σειρά Ιουνίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $92,57/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1,2%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού η εικόνα ήταν ακόμη καλύτερη για τους bulls, καθώς η σειρά Ιουνίου για το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε το floor session στα $285,92cents/γαλόνι (+1%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να ενισχύεται στα $293,86cents/γαλόνι, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 1,7%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου ισορρόπησε όπως αναφέραμε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1588,7 /ουγκιά με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,2% και υψηλό ημέρας στα $1599/ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι υποχωρούσε περισσότερο, κατά 1,3%, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $28,321 /ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $28,035.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v