Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού από το χαμηλό 10 μηνών

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα πολύτιμα μέταλλα κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αντιδρώντας στην παρατεταμένη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα πολύτιμα μέταλλα κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αντιδρώντας στην παρατεταμένη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων και με αφορμή τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση στην Ευρωζώνη και τις νέες εκλογές στη χώρα μας.

Πτωτικά κινήθηκε από την άλλη πλευρά σύσσωμο το petroleum complex, εναρμονισμένο περισσότερο με τις ρευστοποιήσεις στις διεθνείς μετοχικές αγορές.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού (σειρά Ιουνίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $92,56/βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 0,3%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού η εικόνα ήταν αρνητική, καθώς η σειρά Ιουνίου για το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε το floor session στα $285,08cents/γαλόνι (-1,6%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $288,15 cents/γαλόνι, με πτώση της τάξεως του 1,3%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου πραγματοποίησε όπως αναφέραμε εντυπωσιακό ράλι.

Ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1574,9 /ουγκιά με κέρδη της τάξεως του 2,5% και υψηλό στα $1579,8 /ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι ενισχυόταν ακόμη περισσότερο, κατά σχεδόν 3%, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $28,02 /ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει υψηλό ημέρας στα $28,295.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v