Ημερήσια πτώση 1,4% για το πετρέλαιο στα $94,75

Υποχώρησης συνέχεια στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας για τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Υποχώρησης συνέχεια στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας για τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα), με τις ρευστοποιήσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη να πλήττουν μεταξύ άλλων και το κοινό νόμισμα, πριμοδοτώντας το δολάριο και «πιέζοντας» τις τιμές των τιμολογούμενων σε αυτό προϊόντων.

Στο petroleum complex, η τιμή του μαύρου χρυσού σημείωσε χαμηλό εξαμήνου. Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Ιουνίου για το Light Crude Oil έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $94,75/βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 1,4%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού η εικόνα ήταν εξίσου αρνητική, καθώς η σειρά Ιουνίου για το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε το floor session στα $292,62cents/γαλόνι (-1,3%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $295,69 cents/γαλόνι, με πτώση της τάξεως του 1,5%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1561 /ουγκιά με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,5% και διακύμανση μεταξύ $1555-1585,8 /ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι υποχωρούσε ακόμη περισσότερο, κατά σχεδόν 2%, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $28,353 /ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $28,205.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v