”Εμπνέει” ρευστοποιήσεις ο χρυσός στα 452 δολάρια

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενώ ο χρυσός παραμένει πάνω από τα 452 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από υποτονικότητα καθώς παραμένουν κλειστές οι αγορές εμπορευμάτων των ΗΠΑ.

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενώ ο χρυσός παραμένει πάνω από τα 452 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από υποτονικότητα καθώς παραμένουν κλειστές οι αγορές εμπορευμάτων των ΗΠΑ εξαιτίας του χθεσινού εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο κινείται στα 42,63 δολάρια με πτώση 0,9% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του προϊόντος αναμένεται να υποχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς φαίνεται ότι οι ΗΠΑ εισάγουν αρκετό προϊόν ώστε να αυξήσουν τα αποθέματά τους, διασκεδάζοντας έτσι τους φόβους ελλείψεων το Χειμώνα.

Οι 22 από τους 54 αναλυτές και traders που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg περιμένουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, 18 περιμένουν άνοδο και 15 εκτιμούν ότι οι τιμές θα κλείσουν την ερχόμενη εβδομάδα με μικρή μεταβολή.

Ο χρυσός παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών και κινείται στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου στα 452,15 δολάρια, με ανεπαίσθητη άνοδο 0,10% έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Η ανάκαμψη του δολαρίου για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις περιορίζει τα ανοδικά περιθώρια του μετάλλου βραχυπρόθεσμα και η επιστροφή των αμερικανικών κεφαλαίων από την Δευτέρα ενδέχεται να ασκήσει κερδοσκοπικές πιέσεις στις τιμές.

Το γεγονός ότι η αγορά ήταν ρηχή αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των αργιών στις αμερικανικές αγορές εκτιμάται ότι συνέβαλε στα εντυπωσιακά κέρδη του χρυσού μέσα στην εβδομάδα.

Την Δευτέρα, που τα θεσμικά κεφάλαια των ΗΠΑ θα επιστρέψουν για να βρουν το μέταλλο 5 δολάρια υψηλότερα από εκεί που το άφησαν, αναμένεται να εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v