Τα 450 δολάρια ”κατέκτησε” ο χρυσός

Το φράγμα των 450 δολαρίων έσπασε ο χρυσός για πρώτη φορά σε 16 χρόνια, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε αρνητικά επίπεδα-ρεκόρ, αναδεικνύοντας την ελκυστικότητα του ”κίτρινου μετάλλου” ως επενδυτικού καταφυγίου.

Το φράγμα των 450 δολαρίων έσπασε ο χρυσός για πρώτη φορά σε 16 χρόνια, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε αρνητικά επίπεδα-ρεκόρ, αναδεικνύοντας την εικόνα ως επενδυτικού καταφυγίου του ”κίτρινου μετάλλου”.

Το δολάριο διατηρεί σταθερά πτωτική πορεία, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται ότι δεν θα προσπαθήσει να περιορίσει τα κέρδη του κοινού νομίσματος. Κατά το τελευταίο δίμηνο το ευρώ έχει ενισχυθεί 7,1% και στο ίδιο διάστημα ο χρυσός έχει ενισχυθεί 10%.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης κέρδισε στο αμερικανικό Comex 50 σεντς, στα 450,05 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 1988. Κινείται στο Λονδίνο το πρωί στα 449,75 δολάρια.

Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, τα συμβόλαια του πετρελαίου ενισχύονται 1,7% στο Τόκιο μετά τα χθεσινά κέρδη στη Νέα Υόρκη.

Τα συμβόλαια στην αμερικανική αγορά ενισχύθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση νέας πτώσης στα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Ιανουαρίου έκλεισε χθες στο Nymex με κέρδη 50 σεντς στα 49,44 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v