Ανοδικές τάσεις στις αγορές πετρελαίου

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς τα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης στις μεγάλες δυτικές αγορές παραμένουν μειωμένα, παρά την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης για να προετοιμαστούν για την χειμερινή ζήτηση.

Τα τελευταία δεδομένα από την αμερικανική αγορά, την πλέον ενεργοβόρο στον πλανήτη, καταδεικνύουν ότι τα διϋλιστήρια δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να συγκεντρώσουν αρκετό πετρέλαιο ώστε να αυξήσουν τα αποθέματα διϋλισμένων προϊόντων, όπως πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης, μολονότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξάνονται επί οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες.

Τα αποθέματα των παραγώγων προϊόντων μειώνονται επί εννέα συνεχόμενες εβδομάδες. Οι αγορές παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις καιρικές εξελίξεις, καθώς εάν ο χειμώνας αποδειχθεί βαρύς στο Βόρειο Ημισφαίριο η προσφορά ενδέχεται να πιεστεί περαιτέρω.

Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του Brent στο Λονδίνο κερδίζει 48 σεντς στα 43,20 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στο Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ενισχύεται 33 σεντς στα 46,55 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v