Πτώση πετρελαίου εν αναμονή αποθεμάτων ΗΠΑ

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έχοντας υποχωρήσει 17% στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο της αύξησης στα αμερικανικά αποθέματα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έχοντας υποχωρήσει 17% στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς η αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα και η βελτίωση στους ρυθμούς διύλισης καθησυχάζουν τους φόβους ανεπάρκειας της προσφοράς τον χειμώνα που έρχεται.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ αύριο για τα αμερικανικά αποθέματα, με τους αναλυτές να περιμένουν ότι αυξήθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί ότι αυξήθηκαν και τα αποθέματα παραγώγων προϊόντων όπως του πετρελαίου θέρμανσης, για πρώτη φορά σε εννέα εβδομάδες.

Στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Δεκεμβρίου που λήγει την Παρασκευή υποχωρεί 26 σεντς στα 46,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το συμβόλαιο Ιανουαρίου κινείται 27 σεντς χαμηλότερα στα 42,7 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές αναφέρουν στο πρακτορείο Bloomberg ότι, εφόσον τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αποδειχθούν, όπως αναμένεται, ευνοϊκά, το λονδρέζικο Brent θα υποχωρήσει στα 40 δολάρια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v