Σε ανοδική τροχιά χρυσός, πετρέλαιο

Νέα άνοδο σημειώνουν οι τιμές του χρυσού, με αφορμή την υποχώρηση που καταγράφει το δολάριο αλλά και την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ ανοδικά κινούνται και οι πετρελαικές τιμές.

Νέα άνοδο σημειώνουν οι τιμές του χρυσού, με αφορμή την υποχώρηση που καταγράφει το δολάριο αλλά και την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτές της αγοράς κρίνουν την αύξηση στις τιμές ως λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού το πολύτιμο μέταλλο λειτούργει ως επένδυση ασφαλείας ιδιαίτερα όταν υποχωρεί το δολάριο.

Εξάλλου, αύξηση σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές, με αφορμή την καλπάζουσα φημολογία ότι η υποχώρηση των τελευταίων ημερών δεν αντανακλά τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στην προσφορά του μαύρου χρυσού.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο ”πόλεμος στο Ιράκ” ουσιαστικά συνεχίζεται με τη μορφή ανταρτοπόλεμου, και πως οι δολιοφθορές στους αγωγούς δε θα ανακοπούν, ενώ τονίζουν ότι η κατάσταση στη Νιγηρία δεν έχει πλήρως ομαλοποιηθεί.

Στα 47,7 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού, ενώ στα 41,6 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκονται οι τιμές του Brent. Στα 438 δολάρια ανά ουγκιά η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v