Πετρέλαιο:Πτώση, αλλά επιμένει πάνω από τα 50 δολ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά πάντως πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, μετά την έντονη αστάθεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά πάντως πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, μετά την έντονη αστάθειας της προηγούμενης συνεδρίασης, που χαρακτηρίστηκε από ανοδικές εκλάμψεις εν όψει της επανεκλογής Μπους στην προεδρία των ΗΠΑ και των πτωτικών τάσεων λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το ελαφρύ αργό στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στις μετασυνεδριακές συναλλαγές του Nymex στα 50,61 δολάρια, με πτώση μισού δολαρίου έναντι της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν χθες από την προσδοκία ότι ο πρόεδρος Μπους θα συνεχίσει να ”γεμίζει” τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ και να προωθεί σχετικά επιθετική πολιτική στη Μέση Ανατολή ασκώντας πιέσεις στις εξαγωγές της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής.

Γρήγορα, όμως, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς, όπου εκδηλώθηκε μεγάλη αύξηση στα πετρελαϊκά αποθέματα αργού.

Τα αποθέματα αργού κατά την εβδομάδα έως τις 29 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια, περιορίζοντας έτσι το έλλειμμα στις δεξαμενές σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v