Σε χαμηλό 2μήνου το πετρέλαιο, στα ύψη ο χρυσός

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα. ”Κοιτά” τα 445 δολάρια ο χρυσός.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν νέα αύξηση, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά του προϊόντος το χειμώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αναμένεται ότι οι προμήθειες διυλισμένων καυσίμων, μεταξύ των οποίων πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη, αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 800.000 βαρέλια. Τα αποθέματα αργού πιθανόν να αυξήθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα χάρη στις αυξημένες εισαγωγές.

Το συμβόλιο Δεκεμβρίου στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Nymex διαμορφώνεται στα 45,80 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι του χθεσινού κλεισίματος στα 46,11 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, ο χρυσός εμφανίζει σταθερά ανοδικές τάσεις καθώς επιταχύνεται η πτώση του δολαρίου έναντι των μεγάλων ισοτιμιών.

Το κίτρινο μέταλλο κινείται λίγο μετά το άνοιγμα στο London Metal Exchange στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών, στα 443,88 δολάρια ανά ουγκιά (+0,9%).

Το μέταλλο κατευθύνεται προς την κρίσιμη αντίσταση των 445 δολαρίων. Κατά τους αναλυτές ο χρυσός θα συναντήσει κάποια αντίσταση πάνω από τα 442 δολάρια λόγω ρευστοποιήσεων κερδών, αλλά αναμένεται στήριξη στα 428-430 δολ. και με την ορμή που παρατηρείται στην αγορά θεωρείται πολύ πιθανό το μέταλλο να προκαλέσει τα 445 ή και τα 450 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v