Ημερήσια άνοδος 2,9% για το πετρέλαιο στα $85,41

Έντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Έντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τη σημαντική υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στις αγορές μετοχών ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί, να αποτελούν θετικούς καταλύτες για την εν λόγω κίνηση.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση κοντά στα υψηλά ($86.09), με την τιμή εκκαθάρισης να διαμορφώνεται στα $85.41 το βαρέλι, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2.9%, ενώ στα προϊόντα οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη ακολούθησαν την ίδια κατεύθυνση και έκαναν settlement στο floor session στα 290.39 cents/γαλόνι (+1.5%) και 269.53 cents/γαλόνι (+1.8%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε διακυμάνσεις μεταξύ $1639.9 και $1676.7 ανά ουγκιά, για να κλείσει τελικά κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, στα $1670.8 με κέρδη της τάξεως πλέον του 2% σε ημερήσια βάση.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τον άργυρο (σειρά Δεκεμβρίου), με την τιμή των συμβολαίων να διαμορφώνεται στα $31.98 ανά ουγκιά ενισχυμένα κατά 3.1% με εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $31.215 και $32.36 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v