Ημερήσια πτώση 2,3% για το πετρέλαιο στα $77,61

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων καθώς το ενεργειακό μπλοκ επηρεασμένο από την γενικότερη νευρικότητα κατέγραψε σημαντικές απώλειες, την στιγμή που τα μέταλλα κατόρθωναν να αυτονομηθούν και να κινηθούν υψηλότερα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, καθώς το ενεργειακό μπλοκ επηρεασμένο από την γενικότερη νευρικότητα κατέγραψε σημαντικές απώλειες, την στιγμή που τα μέταλλα κατόρθωναν να αυτονομηθούν και να κινηθούν υψηλότερα.

Συγκεκριμένα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 77,61$/βαρέλι, με σημαντικές απώλειες 2,3%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 76,85-79,64$/ουγκιά.
 
Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 275,29cent/γαλόνι, με απώλειες 0,9%, ενώ και η βενζίνη στα 251,1cents/γαλόνι, απώλεσε 0,9%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν διαφορετική, με τον χρυσό να συγκεντρώνει εκ νέου το ενδιαφέρον επενδυτών που αναζητούν ‘ασφαλές καταφύγιο’.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στα 1657,7$/ουγκιά ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, αψηφώντας την ίδια ώρα την βαρύτητα που επέβαλε η ανατίμηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.

Σημειώνεται παρ΄ όλα αυτά ότι δεν έλειψαν οι διακυμάνσεις, καθώς το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης διαμορφώθηκε μεταξύ 1620-1667$/ουγκιά.

Στο ασήμι η εικόνα ήταν ανάλογη, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στα 30,795$/ουγκιά να ενισχύεται κατά 1,9%.

Ο χαλκός τέλος περισσότερο διστακτικός, αρκέστηκε σε περιορισμό των αρχικών απωλειών, που ανήλθαν μέχρι και στο -5%!.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το δολάριο κέρδισε έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,32 αργά το απόγευμα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v