Ημερήσια πτώση 3,85% για το πετρέλαιο στα $81,21

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (πετρέλαιο, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (πετρέλαιο, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η πολύ γρήγορη ανοδική αντίδραση μετά το sell off της Δευτέρας εξελήφθη ως ευκαιρία πωλήσεων στα συμβόλαια προς αποκομιδή βραχυπρόθεσμων κερδών όσων είχαν αγοράσει κοντά στα χαμηλά, εν μέσω του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας που κυριαρχεί και αποτυπώνεται στην αύξηση του volatility σε όλα τα προϊόντα.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό, στα $81.21 το βαρέλι, με σοβαρές απώλειες της τάξεως του 3.85% και υψηλό στα $84.62, ενώ στα προϊόντα οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη ακολούθησαν την ίδια, «νότια» κατεύθυνση και έκαναν settlement στο floor session στα 281.84 cents/γαλόνι (-2.1%) και 265.07 cents/γαλόνι (-1.7%) αντιστοίχως.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE) τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1.9 εκατ. βαρέλια -κοντά στις μέσες προβλέψεις των διεθνών αναλυτών ενέργειας- με παράλληλη σταθεροποίηση στη ζήτηση, ενώ στα products, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 791 χιλ. βαρέλια, με τη ζήτηση να αυξάνεται και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων (distillates) αυξήθηκαν οριακά κατά 72 χιλ, με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση κατά 400 χιλ. βαρέλια.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε διακυμάνσεις στο floor session μεταξύ $1669.6 και $1613.9 ανά ουγκιά, για να κλείσει τελικά κοντά στα χαμηλά της συνεδρίασης, στα $1616.1 με απώλειες πλέον του 2% σε ημερήσια βάση.

Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στον άργυρο (σειρά Δεκεμβρίου), με την τιμή των συμβολαίων να διαμορφώνεται στα $30.134 ανά ουγκιά με πτώση της τάξεως του 4.2% και εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $32.88 και $29.995 /oz.

Να σημειωθεί ότι οι απώλειες διευρύνθηκαν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Comex.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v