Συνεχίζεται το sell off στα μέταλλα

Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τιμές των μετάλλων καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ύφεση στην Ευρώπη. Απώλειες 5% για χρυσό, 10% για ασήμι και 4% για χαλκό.

Μαζικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις τιμές των μετάλλων καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ύφεση στην Ευρώπη.

Η τιμή των τρίμηνων συμβολαίων χαλκού υποχωρεί κατά 4,1% στα 7.055 δολ. ανά τόνο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε πτώση 15% ενώ από την αρχή του έτους, οι απώλειες ανέρχονται στο 27%.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 5,2% στα 1.534 δολ. ανά ουγκιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε συνολικά κατά 8,6% που ήταν και η πιο απότομη βουτιά των τελευταίων 28 ετών

Αντιστοίχως, το ασήμι βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο 3ετίας, καθώς η τιμή spot υποχωρεί περισσότερο από 10% στα 27,97 δολ. ανά ουγκιά. Νωρίτερα, άγγιξε ακόμη και τα 26,04 δολ. ανά ουγκιά.

Οι αναλυτές επισημαίνουν αφενός ότι και τα πολύτιμα μέταλλα έχουν βιομηχανική χρήση η οποία πλήττεται εν μέσω σεναρίων διεθνούς επιβράδυνσης. Αφετέρου όμως, αναφέρουν πως η απότομη μείωση στην τιμή του χρυσού υποδεικνύει την μαζική στροφή των επενδυτών σε θέσεις ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v