Επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός

Αντιστροφή της χθεσινής εικόνας στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχώρησε, ενώ τα μέταλλα ανέκτησαν σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος αντιδρώντας στην προηγούμενη υποχώρηση.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Αντιστροφή της χθεσινής εικόνας στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχώρησε, διορθώνοντας την προηγούμενη άνοδο, ενώ τα μέταλλα ανέκτησαν σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος αντιδρώντας στην προηγούμενη υποχώρηση.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) τερμάτισε την συνεδρίαση στα 87,96$/βαρέλι, με απώλειες 1,6%, ενώ η διακύμανση της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στο 87-89,78$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 300,89cents/γαλόνι, ενώ οι διακυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του εύρος 299,61-305,10cents/γαλόνι.

Η βενζίνη (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα 278,41cents/γαλόνι έκλεισε με οριακή μεταβολή, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη τα οποία το οδήγησαν μέχρι τα 283,84cents/γαλόνι. Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν θετική, αντιστρέφοντας την προγενέστερη υποχώρηση, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι κατόρθωσαν να ανακτήσουν σημαντικά τεχνικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κλείσιμο στα 1814,7$/ουγκιά, ενισχύθηκε κατά 1,8%, κερδίζοντας 33$/ουγκιά και συγχρόνως την σημαντική περιοχή των 1800$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) οι τιμές ανέκτησαν το ψυχολογικό όριο των 40$/ουγκιά για να τερματίσουν την εβδομάδα στα 40,831$/ουγκιά με σημαντικά κέρδη 3,4%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο ενίσχυε την θέση του έναντι των υπολοίπων νομισμάτων επιβαρύνοντας την πορεία των παραπάνω προϊόντων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,3777 (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v