Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2% για το πετρέλαιο στα $87,24

Πτωτικά κινήθηκε η πλειοψηφία των προϊόντων στις αγορές εμπορευμάτων, με την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και τις νέες πιέσεις στις μετοχικές αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Πτωτικά κινήθηκε η πλειοψηφία των προϊόντων στις αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και τις νέες πιέσεις στις μετοχικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για τα προβλήματα χρέους των αδύναμων κρίκων της Ευρωζώνης να δημιουργούν σκηνικό πωλήσεων στα συμβόλαια, με φωτεινή εξαίρεση το χρυσό που ευνοήθηκε από την αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου από τα επενδυτικά κεφάλαια και διασώθηκε από το ευρύ sell off .

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $87.24 το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 2%, ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $89.50 και χαμηλό στα $85.64, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκαναν settlement στο floor session στα 298.58 cents/γαλόνι (-1.9%) και 277.10 cents/γαλόνι (-4%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε διακυμάνσεις μεταξύ $1823.3 και $1886.6 ανά ουγκιά για να κλείσει τελικά στα $1857.1, πρακτικά αμετάβλητο σε ημερήσια βάση.

Στον αντίποδα, αρνητικά κινήθηκε το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου), με τα συμβόλαια να διαμορφώνονται στα $41.624 ανά ουγκιά με απώλειες πλέον του 2% και εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $41.33 και $42.785 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v