Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,16% για το χρυσό στα $1.828/oz

Με άνοδο έκλεισαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος και προτελευταίας για το μήνα Αύγουστο οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Με άνοδο έκλεισαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος και προτελευταίας για το μήνα Αύγουστο οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα), καθώς τα μεν συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex κινήθηκαν στο θετικό τέμπο της Δευτέρας, ενώ και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα για το δίδυμο χρυσού-αργύρου ήταν ιδιαίτερα θετική, με τα συμβόλαια να πλησιάζουν τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της συνεδρίασης της Δευτέρας ανακτώντας τις χθεσινές απώλειες.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $88.90 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.85%, υψηλό στα $89.21 και χαμηλό στα $86.46, ενώ τα προϊόντα υπέρ-απέδωσαν καθώς οι σειρές παράδοσης Σεπτεμβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκλεισαν το floor session στα 306.92 cents/γαλόνι (+2%) και 299.45 cents/γαλόνι (+3%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου στο χρυσό αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα $1833.8 ανά ουγκιά για να τερματίσει το floor session στο Comex στα $1828, με κέρδη της τάξεως του 2.16%.

Την ίδια ώρα, η τιμή για το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) διαμορφώθηκε στα $41.40 ανά ουγκιά με κέρδη της τάξεως του 2% και εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $40.455 και 41.73/oz.

Να σημειωθεί ότι περαιτέρω ώθηση έδωσε αργά το βράδυ η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οδηγώντας τις τιμές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε υψηλότερα επίπεδα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v