Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί για το χρυσό στα $1859

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν στο ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων εμπορευμάτων στη συνεδρίαση της Τρίτης οι δύο βασικές κατηγορίες των commodities.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν στο ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων εμπορευμάτων στη συνεδρίαση της Τρίτης οι δύο βασικές κατηγορίες των commodities, καθώς τα μεν συμβόλαια που συνθέτουν το ενεργειακό complex συνέχισαν να ανακτούν χαμένο έδαφος με αρωγό τη βελτίωση του κλίματος στις μετοχικές αγορές και τους συμμετέχοντες να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης, ενώ από την άλλη πλευρά στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η ενδεχόμενη βραχυπρόθεσμη κορύφωση της αποστροφής κινδύνου των επενδυτών οδήγησε σε ρευστοποιήσεις long θέσεων μετά το εντυπωσιακό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τα συμβόλαια του χρυσού να «γυρίζουν» από το ρεκόρ που κατέγραψαν στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $85.44 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.2%, ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $86.39 και χαμηλό στα $83.40, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς οι σειρές παράδοσης Σεπτεμβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκλεισαν στα 294.25 cents/γαλόνι (+1.1%) και 287.66 cents/γαλόνι (+1.4%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν όπως προαναφέραμε αρνητική παραπέμποντας σε πιθανή τοπική κορυφή σε ότι αφορά την τεχνική εικόνα του χρυσού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο κίτρινο μέταλλο κατέγραψε αρχικά το πρωί νέο ρεκόρ, ανερχόμενο ενδοσυνεδριακά μέχρι τα $1915 ανά ουγκιά, για να υποχωρήσει εν συνεχεία στην αμερικανική αγορά και να τερματίσει το floor trading στο Comex στα $1859.2, με απώλειες της τάξεως του 1.6%.

Την ίδια ώρα, η τιμή για το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) διαμορφωνόταν στα $42.28 ανά ουγκιά με απώλειες της τάξεως του 2.4% και υψηλό ημέρας στα $44.275/oz. Στην αγορά συναλλάγματος, στο 1.4425 διαμορφωνόταν αργά το βράδυ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v