Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1889,4/oz

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν στο ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι δύο βασικές κατηγορίες των commodities.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν στο ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι δύο βασικές κατηγορίες των commodities, με τα συμβόλαια στο ενεργειακό complex να ανακτούν χαμένο έδαφος και τους traders να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Λιβύη το Σαββατοκύριακο, την ώρα που στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων η διαρκής αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου στην κρίση χρέους και στη δίνη της πρόσφατης δραματικής υποχώρησης των μετοχικών αξιών τροφοδότησε το ράλι και οδήγησε για μία ακόμη ημέρα στα ύψη την τιμή του χρυσού, σημειώνοντας ρεκόρ σε δολάρια και ευρώ, με τον άργυρο να κερδίζει την προτίμηση των πιο επιθετικών «παικτών» της αγοράς και να συνεχίζει να καλύπτει μέρος της υστέρησής του από το κίτρινο μέταλλο.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $84.45 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 2.5%, ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $84.80 και χαμηλό στα $81.18, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν διαφορετική, καθώς οι σειρές παράδοσης Σεπτεμβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκλεισαν στα 291.2 cents/γαλόνι (+0.25%) και 283.25 cents/γαλόνι (-0.3%) αντιστοίχως.
 
Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης για το «μεγάλο» συμβόλαιο του αργού στο Nymex, λήξεως Σεπτεμβρίου, με τις δύο σειρές (Σεπτ-Οκτ) να παραμένουν μέχρι τη λήξη πολύ κοντά μεταξύ τους.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν όπως προαναφέραμε εντυπωσιακή.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο χρυσό κατέγραψε ρεκόρ, ανερχόμενο ενδοσυνεδριακά μέχρι τα $1896.5 ανά ουγκιά και τερματίζοντας το floor trading στο Comex στα $1889.4, με κέρδη πλέον του 2%, ενώ το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) έκανε settlement στα $43.325 με κέρδη της τάξεως του 2.2% και υψηλό ημέρας στα $44.09/oz. Στο 1.4375 διαμορφωνόταν αργά το βράδυ η ισοτιμία ευρώ-αμερικανικού δολαρίου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v