Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Λάμπει" με νέο υψηλό στα 1.894 $ ο χρυσός

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται ο χρυσός από το πρωί της Δευτέρας, καθώς στις ασιατικές συναλλαγές άγγιξε και τα 1.890 δολάρια η ουγκιά, επωφελούμενος από την αποστροφή για επενδυτικό ρίσκο.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται ο χρυσός από το πρωί της Δευτέρας, καθώς στις ασιατικές συναλλαγές άγγιξε και τα 1.890 δολάρια η ουγκιά, επωφελούμενος από την αποστροφή για επενδυτικό ρίσκο.

Ο χρυσός ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 2,2%, στα 1.894 δολάρια η ουγκιά, μετά τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων 2,5 ετών την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το κίτρινο μέταλλο έχει ενισχυθεί πλέον του 25% από τον Ιούλιο λόγω των φόβων για την αμερικανική ανάπτυξη και την κατάσταση των τραπεζών της ευρωζώνης, που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές εκροές από τις κεφαλαιαγορές και σε εισροές στα λεγόμενα επενδυτικά καταφύγια, δηλαδή στον χρυσό, στο ελβετικό φράγκο και στα ομόλογα των ΗΠΑ και της Γερμανίας. 

Δημοσκόπηση του Bloomberg βλέπει τον χρυσό στα 2.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ οι "Financial Times" σε δημοσίευμά τους καταθέτουν εκτιμήσεις αναλυτών, μεταξύ των οποίων και της JP Morgan, οι οποίες ανεβάζουν τον πήχη για την τιμή του έως τα 2.400 - 2.500 δολάρια. 

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του τροχιά έπειτα από πτώση σχεδόν 4% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ προσεγγίζει επικίνδυνα το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι, καθώς οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη επιβαρύνουν τα πονταρίσματα στον "μαύρο χρυσό".  

Αυτήν την ώρα, το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 1,35%, στα 81,31 δολάρια το βαρέλι. 
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v