Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο χρυσός για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Υποχωρεί κάτω από 1.800 δολάρια, ύστερα από ιστορικό ράλι.

Υποχωρεί πάνω από 4% ο χρυσός την Τετάρτη, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ύστερα από ένα ράλι πέντε ρεκόρ σε έξι συνεδριάσεις.

Ο χρυσός σημειώνει απώλειες 4,1%, υποχωρώντας στα 1.786 δολάρια η ουγκιά. Την Τρίτη είχε κλείσει στα 1.861,30 δολάρια την ουγκιά, ύστερα από το ρεκόρ της Δευτέρας στα 1.891.90 δολάρια η ουγκιά.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές άρχισαν να ρευστοποιούν τα κέρδη τους όταν ο χρυσός απέτυχε να “κατακτήσει” το όριο των 1.900 δολαρίων.

“Όσοι έβγαλαν κάποια γρήγορα κέρδη, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους για να επιστρέψουν σε χαμηλότερα σημεία” ανέφερε αναλυτής της Kingsview Financial.

Ο χρυσός είχε ενισχυθεί πλέον του 25% από τον Ιούλιο λόγω των φόβων για την αμερικανική ανάπτυξη και την κατάσταση των τραπεζών της ευρωζώνης, που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές εκροές από τις κεφαλαιαγορές και σε εισροές στα λεγόμενα επενδυτικά καταφύγια, δηλαδή στον χρυσό, στο ελβετικό φράγκο και στα ομόλογα των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v