Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλεπάλληλα ρεκόρ του χρυσού - Στα 1.923 δολ.

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφει η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας τα 1,923 δολ. ανά ουγκιά, ενώ ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής κ. Mark Faber βλέπει περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφει η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας τα 1,923 δολ. ανά ουγκιά, ενώ ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής κ. Mark Faber βλέπει περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους της ευρωζώνης και τις έντονες διαμάχες που διαπιστώνονται στους κόλπους της Ε.Ε. σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι επενδυτές στρέφονται στις αποκαλούμενες ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το πολύτιμο μέταλλο. Έτσι, η τιμή spot του χρυσού ξεπέρασε τα 1.920 δολ. ανά ουγκιά, καταγράφοντας το 12ο ρεκόρ μόνο μέσα στον Αύγουστο.

«Αφού περάσαμε το φράγμα των 1.900 δολαρίων, ο επόμενος στόχος είναι τα 2.000 δολάρια», δηλώνει ο κ. Peter Fung της Wing Fung Precious Metals.

«Δεν νομίζω ότι είναι φούσκα», αναφέρει και ο κ. Mark Faber σε συνέντευξή του στο Bloomberg και συμπληρώνει: «Όταν αγοράζεις χρυσό, αγοράζεις ασφάλεια έναντι στην κατάρρευση του συστήματος και στα προβλήματα των κεφαλαιαγορών». «Προσωπικά, θα αγόραζα λίγο χρυσό κάθε μήνα», κατέληξε ο κ. Faber.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v