Ημερήσια πτώση 1,5% για το πετρέλαιο στα $88,91

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το ράλι ανακούφισης των μετοχικών αγορών να δρα ανασταλτικά στη συνέχιση της ανοδικής κίνησης της Τρίτης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το ράλι ανακούφισης των μετοχικών αγορών να δρα ανασταλτικά στη συνέχιση της ανοδικής κίνησης της Τρίτης στα commodities.
 
Στην αρνητική εικόνα του petroleum complex συνέδραμε και η ανάγνωση των επίσημων εβδομαδιαίων αποθεμάτων που ανακοινώθηκαν από το DoE, με τα στοιχεία να δείχνουν μειωμένη ζήτηση για όλα τα προϊόντα, παρά τη μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού (-6.7 εκ. βαρέλια).

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $88.91 το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 1.5% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $88.21, ενώ στα προϊόντα οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκαναν settlement στο floor session στα 294.50 cents/γαλόνι (+0.3%) και 272.58 cents/γαλόνι (-0.6%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε στο floor session διακυμάνσεις μεταξύ $1811 και $1845.5 ανά ουγκιά, για να κλείσει τελικά στα $1824.2 με οριακές απώλειες 0.15% σε ημερήσια βάση.

Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στον άργυρο (σειρά Δεκεμβρίου), με την τιμή των συμβολαίων να διαμορφώνεται στα $40.533 ανά ουγκιά με πτώση της τάξεως του 1.6% και εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $40.31 και $41.41 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v