Νέο sell off σε μετάλλα και πετρέλαιο

Έντονες ρευστοποιήσεις σε μετάλλα και πετρέλαιο. Βουτιά μεγαλύτερη από 3% για τον χαλκό, ενώ Brent και αμερικανικό αργό υποχωρούν κατά 1 δολ./βαρέλι. Στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την Ελλάδα και τη μετάδοση της κρίσης χρέους

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφονται στην αγορά των εμπορευμάτων, ενώ πτωτικά κινείται το ευρώ σε χαμηλό 8 μηνών. Μετά την είδηση ότι η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους του προγράμματος, στις αγορές διαχέονται νέα σενάρια για την μετάδοση της κρίσης χρέους και για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία, οδηγώντας σε κάθετη πτώση των τιμών των μετάλλων.

Έτσι, η τιμή του χαλκού υποχωρεί περισσότερο από 3% στα 6.765 δολ. ανά τόνο που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010 . Η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 1 δολάριο κάτω από τα 102 δολ./βαρέλι. Επισημαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο η τιμή πετρελαίου Brent κατέγραψε απώλειες 10%. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,10 δολ. στα 78,10 δολ. ανά βαρέλι.

Μία βασική αιτία για την πτώση που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων είναι και και το ισχυρό δολάριο. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύεται σε υψηλό 8 μηνών, αγγίζοντας τα 1,3344 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v