Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν τα εμπορεύματα εν αναμονή της Fed

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των εμπορευμάτων μόλις 24 ώρες πριν από την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed και ενώ διατυπώνονται αρκετά σενάρια ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των εμπορευμάτων και των μετάλλων μόλις 24 ώρες πριν από την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed και ενώ διατυπώνονται αρκετά σενάρια ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο Standard & Poor’s GSCI, που περιλαμβάνει τιμές 24 εμπορευμάτων, υποχωρεί κατά 0,9%. Η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης καταγράφει απώλειες 1% κάτω από τα 112 δολ/ βαρέλι, ενώ υποχώρηση 0,8% καταγράφει η τιμή του χρυσού στα 1495 δολ. ανά ουγκιά από το ρεκόρ των 1518 δολ.

Απώλειες 3,2% καταγράφει η τιμή του σιταριού ενώ η τιμή του καλαμποκιού υποχωρεί κατά 1,5%

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις στην αγορά εμπορευμάτων αποδίδεται στην κορύφωση της αγοράς για το εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει τον τερματισμό του πολύκροτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μόλις 24 ώρες πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Fed.

«Υπάρχει ανησυχία για την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ» εξηγεί ο Dominic Schnider αναλυτής της UBS και συμπλήρωσε «έχετε υπόψη ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ώθησε τις τιμές των εμπορευμάτων».

Ο Standard & Poor;s GSCI άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο έχει καταγράψει ράλι 36%. Ο χαλκός, ο χρυσός και το ασήμι βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 100 δολάρια για πρώτη φορά μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v