Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 8.8% για πετρέλαιο στα $93,82 λόγω Λιβύης

Στο ρυθμό της εκρηκτικής ανόδου της Δευτέρας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex κινήθηκε και την Τρίτη το πετρελαϊκό μπλοκ, ενσωματώνοντας υψηλό γεωπολιτικό πριμ κινδύνου μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Στο ρυθμό της εκρηκτικής ανόδου της Δευτέρας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex (τα χρηματιστήρια ήταν κλειστά στην Αμερική λόγω της Ημέρας του προέδρου) κινήθηκε και την Τρίτη το πετρελαϊκό μπλοκ, ενσωματώνοντας υψηλό γεωπολιτικό πριμ κινδύνου μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη, με την τιμή του αργού παράδοσης Μαρτίου να διαπραγματεύεται αρχικά μέχρι τα $94.49 το βαρέλι (8 δολάρια υψηλότερα από την Παρασκευή) και το συμβόλαιο τελικά να τερματίζει κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής του στα $93.82, με κέρδη 8.8%.

Η σειρά του Απριλίου σημείωσε υψηλό στα $98.48 και έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $95.40. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και τα συμβόλαια στα προϊόντα (σειρές παράδοσης Μαρτίου), με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται στα $279.5 cents/γαλόνι (+3%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να κλείνει το floor trading στα $261.1 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 2.3% από την Παρασκευή.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου κινήθηκε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας σε υψηλότερα επίπεδα, με τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το μήνα Απρίλιο να διαπραγματεύονται έως τα $1411.5 ανά ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα $1401.1/oz, με κέρδη της τάξεως του περίπου 1%.
 
Περισσότερο επιθετικά κινήθηκαν τα συμβόλαια στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ και να κλείνει το floor trading στα 32.862/oz, έχοντας κάνει πράξη μέχρι τα $34.33 ανά ουγκιά (+6% από την τιμή εκκαθάρισης της Παρασκευής).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v