Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,75% για το πετρέλαιο στα $84,96

Έντονη νευρικότητα με συνεχείς εναλλαγές προσήμου επεκράτησε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ενώ θετικά κινήθηκε το petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Έντονη νευρικότητα με συνεχείς εναλλαγές προσήμου επεκράτησε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ενώ θετικά κινήθηκε το petroleum complex μετά την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας από το αμερικανικό Υπουργείο (DoE).

Τα στοιχεία έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στα αποθέματα αργού (+860 χιλιάδες βαρέλια) και σημαντική μείωση στα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων (-3.096 εκατομμύρια βαρέλια).

Σε αυτό το πλαίσιο, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το WΤΙ crude oil (σειρά Μαρτίου) τερμάτισε το floor trading στα $84.96 cents/βαρέλι με χαμηλό ημέρας στα $84.12, υψηλό στα $85.95 και τελικά κέρδη της τάξεως του 0.76%, την ώρα που τα συμβόλαια στα products (σειρές παράδοσης Μαρτίου) υπέρ-απέδιδαν, με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται στα $277.4 cents/γαλόνι (+1.65%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να κλείνει το floor trading στα $254 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 2.05%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου έκλεισε μεν με μικρές διαφορές σε σχέση με το settlement της Τρίτης, ωστόσο η συνεδρίαση προσέφερε αρκετές συγκινήσεις στους βραχυπρόθεσμους traders.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το μήνα Απρίλιο διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα έως τα $1382.7 ανά ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα $1375.1/oz, διατηρώντας οριακά μόνον κέρδη της τάξεως του 0.1%.

Αρνητικό ήταν, από την άλλη πλευρά, το πρόσημο για τα συμβόλαια στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να υποχωρεί αρχικά μέχρι τα $30.265 ανά ουγκιά, να ανακάμπτει εν συνεχεία ως τα $30.97 /oz και να κλείνει το floor trading στα 30.62/oz με απώλειες 0.25%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v