Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο στα $86,67

Εντός του trading range των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων κινήθηκαν τα συμβόλαια του αργού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τα βλέμματα των energy traders να είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εντός του trading range των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων κινήθηκαν τα συμβόλαια του αργού την Πέμπτη στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τα βλέμματα των energy traders να είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην Αίγυπτο μετά τη φημολογία για πιθανή αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ μέσα στην ημέρα.

Συγκεκριμένα, το WΤΙ crude oil (σειρά Μαρτίου) τερμάτισε το floor trading στα $86.67 cents/βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητο με χαμηλό ημέρας στα $85.96 και υψηλό στα $87.90, ενώ την ίδια ώρα στα προϊόντα η εικόνα ήταν έντονα αρνητική (σειρές παράδοσης Μαρτίου), με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί στα $270.7 cents/γαλόνι (-2.2%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να πιέζεται, τερματίζοντας το floor trading στα $246.9 cents/γαλόνι, με πτώση επίσης κατά 2.2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Απρίλιο βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά να διαπραγματεύονται έως τα $1351.4 ανά ουγκιά, για να επιστρέψουν εν συνεχεία προς το settlement της Τετάρτης, καταγράφοντας υψηλό στα $1366.8, κλείνοντας τελικά στα $1362.5/oz, με μικρές απώλειες της τάξεως του 0.25%.
 
Νευρικότητα επεκράτησε στα συμβόλαια στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να υποχωρεί το πρωί έως τα $29.635 /ουγκιά, να κινείται μετά ως τα $30.275 και να κλείνει τελικά το floor trading με απώλειες της τάξεως του 0.6%, στα 30.105/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v