Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 3,1% για το πετρέλαιο στα $92,09

Η φόρτιση του γεωπολιτικού σκηνικού μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στην Αίγυπτο ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η φόρτιση του γεωπολιτικού σκηνικού μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στην Αίγυπτο και η διατήρηση του risk premium που ενσωμάτωσαν οι traders στις τιμές των συμβολαίων στο πετρέλαιο προκειμένου να τιμολογήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω κρίσης στη διώρυγα του Σουέζ, ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας και τελευταίας για το μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το WΤΙ crude oil (σειρά Μαρτίου) έκλεισε την ημέρα στα $92.09 cents/βαρέλι, με εντυπωσιακά -για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση- κέρδη της τάξεως του 3.1%, ενώ την ίδια ώρα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, το αργό πετρέλαιο τύπου Brent ξεπερνούσε το ψυχολογικό φράγμα των $100 το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008.

Στα προϊόντα εξάλλου, ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης για τη σειρά παράδοσης Φεβρουαρίου, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $273.58 cents/γαλόνι (+1.7%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να διαμορφώνεται στα $246.81 cents/γαλόνι με κέρδη 0.46%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Απρίλιο βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά να υποχωρούν έως και στα $1323.6 ανά ουγκιά, για να κλείσουν τελικά στα $1334.5 /ουγκιά, με μικρές απώλειες της τάξεως του 0.5%.

Στον αντίποδα, θετικό ήταν το πρόσημο για το ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να ενισχύεται έως τα $28.425 /ουγκιά, κλείνοντας τελικά το floor trading με κέρδη της τάξεως του 0.9%, στα 28.169/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v