Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο στα $87,33

Ημέρα ανοδικής αντίδρασης η σημερινή για τις αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ παρέβλεψε την αύξηση των αποθεμάτων, και οι αγορές μετάλλων παρασύρθηκαν από το ανοδικό ξέσπασμα των μετοχικών δεικτών.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ημέρα ανοδικής αντίδρασης η σημερινή για τις αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ παρέβλεψε την αύξηση των αποθεμάτων, και οι αγορές μετάλλων παρασύρθηκαν από το ανοδικό ξέσπασμα τόσο του Euro όσο και των μετοχικών δεικτών.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (σειρά Μαρτίου’11) έκλεισε την συνεδρίαση στα $87,33/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη +1,37%, διατηρώντας ανέπαφο το ισχυρό επίπεδο στήριξης των $86/βαρέλι.

Παράλληλα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Φεβ.’11) με κλείσιμο στα $266,98cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά +2,90%, μετά την ανακοίνωση από το DOE ότι τα αποθέματα στην κατηγορία των distillates αυξήθηκαν κατά +2,4εκατ. βαρέλια, με την ζήτηση να αυξάνεται αισθητά.
 
Όσον αφορά την RΒOB Gasoline, η σειρά Φεβ’11 που λήγει σε 3 συνεδριάσεις έκλεισε στα $243,06cents/γαλόνι κερδίζοντας +3,65% σε ημερήσιο επίπεδο, με τα αποθέματα να ανακοινώνονται μειωμένα κατά -140χιλ. βαρέλια, ενώ και η ζήτηση μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Στο μπλοκ των μετάλλων, η αγορά κατάφερε να σταθεροποιηθεί έπειτα από τις δραματικές ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, με την σειρά Φεβ.’11 για το χρυσό να κλείνει την ημέρα στα $1333/ουγκιά, οριακά ανοδική, ενώ το ασήμι (σειρά Μαρτίου’11) αποκόμισε σημαντικά κέρδη με κλείσιμο στα $27,128/ουγκιά κερδίζοντας +1,30%, με χαμηλό συνεδρίασης στα $26,655/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v