Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 4,3% για το πετρέλαιο στα $89,35

Έντονες συγκινήσεις επεφύλασσε το φινάλε της χρηματιστηριακής εβδομάδος, ανατρέποντας το αρχικό σκηνικό και τη διττή εικόνα που εμφάνιζαν οι διεθνείς αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Έντονες συγκινήσεις επεφύλασσε το φινάλε της χρηματιστηριακής εβδομάδος, ανατρέποντας το αρχικό σκηνικό και τη διττή εικόνα που εμφάνιζαν οι διεθνείς αγορές μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής -με τις αγορές μετοχών να κινούνται σε θετικό έδαφος και τα εμπορεύματα να αναζητούν στήριξη χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε στην κατακλείδα συνεδρίαση του πενθημέρου εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

Στο ενεργειακό μπλοκ, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαρτίου) κινήθηκε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πτωτικά υποχωρώντας μέχρι τα $85,11, για να κλείσει με εντυπωσιακή άνοδο στο floor, στα 89.35 $/βαρέλι, με κέρδη 4.3%.
 
Το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την εβδομάδα στα $268.95 cents/γαλόνι (+1.3%), ενώ η βενζίνη έκλεισε στα $245.65 cents/γαλόνι (+3.1%). Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν παρόμοια, με το χρυσό και το ασήμι να δέχονται νωρίς το πρωί και μέχρι το άνοιγμα των συναλλαγών στο Comex σημαντικές πιέσεις και το σκηνικό να αλλάζει εν συνεχεία, με το δίδυμο να ανακτά όλο το χαμένο έδαφος, πριμοδοτούμενο σημαντικά από τη φόρτιση του γεωπολιτικού σκηνικού.

Ειδικότερα, ο χρυσός τερμάτισε την εβδομάδα στα 1341.7$/ουγκιά (με οριακές μόνον απώλειες σε επίπεδο πενθημέρου), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλό εντοπίζεται στα 1309.1$/ουγκιά.

Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς μετά το χαμηλό στα 26.300 $/ουγκιά, ακολούθησε εντυπωσιακό ριμπάουντ στα 27.919 $/ουγκιά (+3.1% για την ημέρα), ενισχυμένο σε εβδομαδιαία βάση σε ποσοστό 1.8%.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v