Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,4% για το πετρέλαιο στα $85,53

Με την είδηση της παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να δεσπόζει στην ειδησεογραφία το απόγευμα της Παρασκευής, οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κινήθηκαν σε πτωτική τροχιά.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με την είδηση της παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να δεσπόζει στην ειδησεογραφία το απόγευμα της Παρασκευής, οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κινήθηκαν σε πτωτική τροχιά, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, σε ένα περιβάλλον διακυμάνσεων και εκτεταμένης νευρικότητας.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το WΤΙ crude oil (σειρά Μαρτίου) τερμάτισε το floor trading στα $85.53 cents/βαρέλι με χαμηλό ημέρας στα $85.10 και απώλειες της τάξεως του 1.4%, ενώ την ίδια ώρα στα προϊόντα η εικόνα ήταν καλύτερη (σειρές παράδοσης Μαρτίου), με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί στα $269.8 cents/γαλόνι (-0.46%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να σταθεροποιείται, τερματίζοντας το floor trading στα $246.7 cents/γαλόνι, με πτώση 0.1%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Απρίλιο βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά να διαπραγματεύονται υψηλότερα έως τα $1369.7 ανά ουγκιά, για να υποχωρήσουν εν συνεχεία μετά τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο καταγράφοντας χαμηλό στα $1354.3, κλείνοντας τελικά στα $1360.4/oz, με μικρές απώλειες της τάξεως των $2.

Νευρικότητα επεκράτησε στα συμβόλαια στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να συνεχίζει τις ταλαντώσεις εντός του εύρους διαπραγμάτευσης της προηγούμενης συνεδρίασης και να κλείνει τελικά το floor trading με απώλειες της τάξεως του 0.33%, στα 29.995/oz.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v