Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 3,23% για την τιμή του πετρελαίου στα $83,86

Έντονες διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το μεν ενεργειακό μπλοκ να παραβλέπει την αύξηση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.

Έντονες διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το μεν ενεργειακό μπλοκ να παραβλέπει την αύξηση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α., και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων να ενισχύονται παρά την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου;
 
Ενώ τα πολύτιμα μέταλλα έκλεισαν την συνεδρίαση με περιορισμένες απώλειες.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (σειρά Ιαν.’10) έκλεισε την συνεδρίαση στα $83,86/βαρέλι, με κέρδη +3,23%, σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, με τα αποθέματα αργού να αυξάνονται κατά +1εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την ημέρα στα $232,55cents/γαλόνι με κέρδη +3,43%, παρά την μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων distillates (-500χιλ. βαρέλια έναντι -1,5εκατ βαρέλια).
 
Όσον αφορά την RBOB Gasoline, η σειρά Δεκ.’10 κέρδισε +3,90% σε ημερήσια βάση, κλείνοντας στα $221,77cents/γαλόνι, παραβλέποντας την αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά +1,9εκατ. βαρέλια, και την παράλληλη κατάρρευση της ζήτησης.

Στην αγορά των βιομηχανικών μετάλλων, ο χαλκός (σειρά Δεκ.’10) βρήκε το σθένος να ενισχυθεί κατά +1,40%, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $375,55cents/λίμπρα, «αδιαφορώντας» για την σημαντική μείωση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις Η.Π.Α.

Τέλος, ο χρυσός κατόρθωσε να ισορροπήσει πάνω από τα $1370/ουγκιά, παρά την κατάρρευση του Euro έναντι του δολαρίου στην περιοχή του 1,33. Συγκεκριμένα, η σειρά Δεκ’10 έκλεισε την συνεδρίαση στα $1373/ουγκιά, με ημερήσιες απώλειες -0,30%.

Παράλληλα, η σειρά Δεκ.’10 για το ασήμι έκλεισε στα $27,528/ουγκιά, ουσιαστικά αμετάβλητη.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v