Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,45% για το πετρέλαιο στα $82,93

Σε θετικό έδαφος έκλεισε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης το petroleum complex, έπειτα από την ανακοίνωση από U.S. Department of Energy ότι μειώθηκαν τα αποθέματα σε εβδομαδιαία βάση.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε θετικό έδαφος έκλεισε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης το petroleum complex, έπειτα από την ανακοίνωση από U.S. Department of Energy ότι μειώθηκαν τα αποθέματα σε εβδομαδιαία βάση, ενώ και το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια βοήθησε την πλειοψηφία των εμπορευμάτων να ενισχυθούν.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light Crude Oil (Απρ.’10) έκλεισε την συνεδρίαση στα $82,93/βαρέλι, με κέρδη της τάξης του +1.45%, κοντά στο υψηλό της συνεδρίασης στα $83,09/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα, με τη σειρά Απριλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $213.95cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά +1,10% και τη σειρά Απριλίου για την RBOB Gasoline να κλείνει τη συνεδρίαση στα $230.97 cents/γαλόνι (+1.60%).

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά +1εκατ. βαρέλια, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά -1,71εκατ. βαρέλια, με την μέση εκτίμηση να αναμένει μείωση κατά -1,25εκατ. βαρέλια, και τέλος τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά -1,49εκατ. βαρέλια, με παράλληλη αύξηση της ζήτησης κατά +2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σημερινή συνεδρίαση ήταν σταθεροποιητική, με την σειρά Απρ.’10 για τον χρυσό να κλείνει την ημέρα στα $1124.20/ουγκιά, με περιορισμένα κέρδη, ενώ η σειρά Μαίου ’10 για το ασήμι την ίδια ώρα ήταν στα $17.523/ουγκιά, ενισχυμένη κατά +0.75%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v