Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,8% για το πετρέλαιο στα $79,77

Μεικτή εικόνα παρουσίασε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος η διεθνής αγορά εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex έκλεισε σε αρνητικό έδαφος ενώ τα πολύτιμα μέταλλα έκλεισαν σε ελαφρώς θετικό έδαφος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μεικτή εικόνα παρουσίασε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος η διεθνής αγορά εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex από τη μία μεριά έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα, από την άλλη, έκλεισαν σε ελαφρώς θετικό έδαφος ισορροπώντας σε στενό εύρος διαπραγμάτευσης.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Απριλίου στο αργό πετρέλαιο υποχώρησε σε χαμηλά μιας εβδομάδος, χαμηλότερα και από το ψυχολογικό φράγμα των $80 το βαρέλι και έκλεισε στο floor στα $79.77, με πτώση της τάξεως του 1.8%.

Αντίστοιχη εικόνα έλαβε χώρα και στα προϊόντα, με τη σειρά Απριλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $205.8 cents/γαλόνι, μειωμένη κατά 1.7% και τη σειρά Απριλίου για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να κλείνει τη συνεδρίαση στα $222.3 cents/γαλόνι (-1.4%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, στον αντίποδα, ο χρυσός (σειρά Απριλίου’10) κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τα 1100 δολάρια ανά ουγκιά σε μία εν γένει πολύ ήρεμη συνεδρίαση με ελάχιστες εξάρσεις και περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα δεδομένου του στενού εύρους διακυμάνσεων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Απριλίου στο κίτρινο μέταλλο έκλεισαν το floor trading στα $1105.4 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.3%, ενώ η σειρά Μαίου ’10 στον άργυρο διαμορφώθηκε την ίδια ώρα στα $17.108 ανά ουγκιά, οριακά ενισχυμένη σε ποσοστό 0.1%.
 
Να σημειωθεί η υποχώρηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο στα $1.3670 αργά το απόγευμα στην αμερικανική αγορά συναλλάγματος.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v