Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,5% για το πετρέλαιο στα $81,50

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος το πετρέλαιο και ο χρυσός, λίγη ώρα πριν (πετρέλαιο) ή μετά (χρυσός) το άνοιγμα της αγοράς εμπορευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος το πετρέλαιο και ο χρυσός, σε απόσταση ασφαλείας πάντως από τα χαμηλά που κατέγραψαν το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν (πετρέλαιο) ή μετά (χρυσός) το άνοιγμα της αγοράς εμπορευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Απριλίου στο αργό πετρέλαιο έκλεισε στο floor στα $81.50 (-0.5%), ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στα προϊόντα, με τη σειρά Απριλίου στο πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $209 cents/γαλόνι, με απώλειες 0.7% και τη σειρά Απριλίου για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να κλείνει τη συνεδρίαση στα $226.2 cents/γαλόνι (-1.2%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Απριλίου’10) υποχώρησε αρχικά έντονα μέχρι και το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $1108.2 ανά ουγκιά ως συνέχεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, για να ισορροπήσει εν συνεχεία και να περιορίσει οδεύοντας προς το κλείσιμο του floor τις απώλειες, κλείνοντας στα $1122.4 ανά ουγκιά, με απώλειες της τάξεως του 0.15%, ενώ η σειρά Μαίου ’10 στον άργυρο κατέφερε να κλείσει την ίδια ώρα με θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στα $17.338 ανά ουγκιά, οριακά ενισχυμένη σε ποσοστό 0.4% με χαμηλό ημέρας στα $$16.875.

Να σημειωθεί, τέλος, η κίνηση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου αρχικά έως το χαμηλό των $1.3536 και η εν συνεχεία επιστροφή αυτής προς τα 1.36 αργά το απόγευμα στην αμερικανική αγορά συναλλάγματος.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v