Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο στα $79,61

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές εμπορευμάτων, με την αγορά των βιομηχανικών μετάλλων να υπεραποδίδει σε ημερήσια βάση, έπειτα από αρκετές ημέρες στασιμότητας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές εμπορευμάτων, με την αγορά των βιομηχανικών μετάλλων να υπεραποδίδει σε ημερήσια βάση, έπειτα από αρκετές ημέρες στασιμότητας, ενώ στο ενεργειακό μπλοκ νέα υψηλά έτους κατέγραψε το Light Crude Oil, κλείνοντας η «πρώτη» σειρά μια ανάσα από τα $80/βαρέλι.

Ειδικότερα, η σειρά παράδοσης Νοεμβρίου ΄09 για το Light crude oil τερμάτισε το floor session σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, στα $79.61/βαρέλι, ενισχυμένη κατά +1,40%, με υψηλό ημέρας στα $79,67/βαρέλι.

Στον αντίποδα, πιο συντηρητική στάση κράτησαν τα προϊόντα του αργού, με την σειρά Νοεμβρίου ‘09 για την RBOB Gasoline να κλείνει αμετάβλητη, στα $198.72cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την συνεδρίαση στα $205.22cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $205,40cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για το χαλκό ενισχύθηκε σημαντικά, κερδίζοντας +4,20%, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $296,65/λίμπρα, βρισκόμενη μια ανάσα από το ψυχολογικό επίπεδο των $300/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v