Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό έτους για το πετρέλαιο στα $75,18

Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη παρασυρόμενα από την αγοραστική φρενίτιδα στις μετοχικές αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη παρασυρόμενα από την αγοραστική φρενίτιδα στις μετοχικές αγορές και την συνεχιζόμενη εξασθένηση του Αμερικανικού νομίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Νοεμβρίου’09 για το Light crude oil έκλεισε σε νέο υψηλό για το έτος, στα $75.18/βαρέλι, με κέρδη +1,37%, και υψηλό ημέρας στα $$75,40/βαρέλι.

Παράλληλα, η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $194,27cents/γαλόνι με κέρδη +1,01%, κοντά στο υψηλό ημέρας στα $194,67cents/γαλόνι, ενώ η σειρά Νοεμβρίου’09 για την RBOB Gasoline αποκόμισε ικανοποιητικά κέρδη +1,40% στα $185,75cents/γαλόνι, παραμένοντας σε θετικό έδαφος καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, συνέχισε στους δικού του ρυθμούς, καταγράφοντας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση σημαντικές απώλειες της τάξης του -3,30%, κλείνοντας την ημέρα στα $4,436/MmBtu.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, καθώς η σειρά Δεκ.’09 για τον χρυσό έκλεισε στα $1064,7/ουγκιά, σχεδόν αμετάβλητη, «παίζοντας» σε στενό εύρος διακύμανσης, μεταξύ $1072-1056,5/ουγκιά.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, ο χαλκός κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό μέρος των χθεσινών απωλειών, με την σειρά Δεκ.’09 να κλείνει στα $284,45/λίμπρα, ενώ τα αποθέματα στο LME ενισχύθηκαν κατά 5,275 μετρικούς τόνους, συνεχίζοντας την τάση του φετινού φθινοπώρου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v