Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,3% για το πετρέλαιο στα $78,53

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η αγορά ενέργειας συνέχισε το ανοδικό μοτίβο των τελευταίων ημερών, βοηθώντας και τα βιομηχανικά μέταλλα να κλείσουν την εβδομάδα κοντά στα υψηλά των τελευταίων εβδομάδων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η αγορά ενέργειας συνέχισε το ανοδικό μοτίβο των τελευταίων ημερών, βοηθώντας και τα βιομηχανικά μέταλλα να κλείσουν την εβδομάδα κοντά στα υψηλά των τελευταίων εβδομάδων παρά την συνεχιζόμενη δραματική αύξηση των αποθεμάτων τόσο στην Σαγκάη όσο και στο LME.

Ειδικότερα, η σειρά παράδοσης Νοεμβρίου ΄09 για το Light crude oil τερμάτισε το floor session σχεδόν στο υψηλό της εβδομάδας, στα $78.53/βαρέλι, ενισχυμένη κατά +1,3% για την Παρασκευή.

Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, πιο επιθετική συμπεριφορά είχαν τα products, με την σειρά Νοεμβρίου ‘09 για την RBOB Gasoline να κλείνει με ημερήσια κέρδη +1.76%, στα $197.93cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $202.97cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας και εβδομάδας στα $203,47cents/γαλόνι.
 
Πρέπει να σημειωθεί η σημαντική ανάκαμψη του φυσικού αερίου έπειτα από διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με την σειρά Νοεμβρίου’09 να κερδίζει +6,68% κατά την Παρασκευή, με υψηλό ημέρας στα $4,88/MmBtu.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για το χαλκό υποχώρησε ελαφρώς για την ημέρα, με απώλειες -0,40%, κλείνοντας την εβδομάδα στα $284,55/λίμπρα, ενισχυμένος ελαφρώς σε εβδομαδιαία βάση, παρά την δραματική αύξηση των αποθεμάτων στην Σαγκάη κατά 10%, ξεπερνώντας το επίπεδο των 100χιλ μ.τόνων έπειτα από πολλά έτη, ενώ και τα αποθέματα του LME αυξήθηκαν την Παρασκευή κατά 4,5χιλ. τόνους, φτάνοντας τους 357,850χιλ. τόνους.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v