Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ράλι" 6,5% για το πετρέλαιο στα $46,47

Παρά την συνεχιζόμενη ανησυχία στα διεθνή χρηματιστήρια, οι αγορές εμπορευμάτων έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με εντυπωσιακά κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Παρά την συνεχιζόμενη ανησυχία στα διεθνή χρηματιστήρια, οι αγορές εμπορευμάτων έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με εντυπωσιακά κέρδη.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα $46,47/βαρέλι, με κέρδη της τάξης του +6,5%, παρά τις αρχικές απώλειες, που το οδήγησαν έως και τα $41,40/βαρέλι.

Παρομοίως, η σειρά Φεβ.’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με κέρδη +7,5% στα $145,05cents/γαλόνι, κοντά στο υψηλό ημέρας στα $146,10cents/γαλόνι.

Σημαντική ημέρα ήταν η Παρασκευή για τον χρυσό από άποψη τεχνικής ανάλυσης, διασπώντας για πρώτη ημέρα έπειτα από πολύ καιρό το επίπεδο των $890/ουγκιά, και κλείνοντας η σειρά Φεβ.’09 την ημέρα στα $895,80/ουγκιά, με κέρδη της τάξης του +4,20%, έχοντας διαπραγματευτεί έως τα $903,8/ουγκιά.

Άξια αναφοράς είναι και η αντίδραση που κατέγραψαν τα βιομηχανικά μέταλλα έπειτα από τις σημαντικές απώλειες των πρώτων τεσσάρων ημερών, με το χαλκό να αποκομίζει σημαντικά κέρδη λόγω κυρίως του σεισμού στην Χιλή και τους φόβους των επενδυτών για περιορισμό της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαρτίου ’09 για τον χαλκό στο COMEX, έκλεισε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του +5,5%, στα $147,20/λίμπρα, $10cents/λίμπρα υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας και μήνα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v