Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 3,2% για το πετρέλαιο στα $55,19

Νέα πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρέλαιο που έκλεισε στα 55,19 δολαρία το βαρέλι υποχωρώντας κατά 3,2%. Οριακές απώλειες καταγράφηκαν για τον χρυσό, στα 742 δολάρια η ουγκιά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με την εκπνοή των δικαιωμάτων προαίρεσης πάνω στα συμβόλαια του αργού πετρελαίου που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης (options on WTI Crude oil futures, σειρά Δεκεμβρίου) να συνιστά από μόνη της αξιοσημείωτο παράγοντα αύξησης του volatility της αγοράς, η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος ολοκληρώθηκε με τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης του αργού (σειρά Δεκεμβρίου) να κλείνουν σε νέο χαμηλό είκοσι μηνών ($55.19, -3.2%), πλησιάζοντας μάλιστα μία ανάσα από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό που είχαν καταγράψει στις 13/11, στα $54.67 το βαρέλι (το χαμηλό της σημερινής συνεδρίασης ήταν $54.72).

Σε νέο χαμηλό κατρακύλησαν τα futures της βενζίνης (Gasoline RBOB), με τη σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου να τερματίζει το floor session στα $1.1820 το γαλόνι, με πτώση της τάξεως του 4.6%, ενώ καλύτερη συγκριτικά συμπεριφορά είχε το πετρέλαιο θέρμανσης, με τα συμβόλαια αντίστοιχης παράδοσης να διαπραγματεύονται στα $1.7980 το γαλόνι, μειωμένα για την ημέρα κατά 1.85%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, εξάλλου, η εικόνα ήταν συγκριτικά θετικότερη, καθώς ο χρυσός δοκίμασε και πάλι την περιοχή αντίστασης προς τα $750, με υψηλό για τη σειρά του Δεκεμβρίου στα 748.7 $/oz, και settlement στα $742, οριακά δηλαδή χαμηλότερα σε ημερήσια βάση , ενώ το ασήμι έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1.8%, στα 9.38 $/oz (επίσης λήξη Δεκεμβρίου).

e-mail address: [email protected]



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v