Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο

Μικρή άνοδο καταγράφουν σήμερα οι αγορές του αργού μετά τη χθεσινή ραγδαία άνοδο, κυρίως εξαιτίας του ότι η τροπική θύελλα που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού δεν είχε τελικώς επιπτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου.

Ηπια κέρδη καταγράφουν σήμερα οι αγορές του αργού μετά τη χθεσινή ραγδαία άνοδο, κυρίως εξαιτίας τοπυ ότι η τροπική θύελλα που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού, δεν είχε επιπτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου.

Οσον αφορά τις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου διαπραγματεύεται στα 28,4 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,32%.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 30,19 δολάρια ανά βαρέλι. Παρατηρητές της αγοράς επισήμαναν ότι η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού ελάχιστα επηρεάσθηκε από την τροπική θύελλα ”Bill” παρά την απομάκρυνση του εργατικού δυναμικού για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ η απεργία στη Νιγηρία συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή ημέρα αυξάνοντας τις ανησυχίες για τις εξαγωγές, οι οποίες ξεπερνούν τα 2 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Αντίθετα, άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, παρά την ενίσχυση του δολαρίου. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 352,45 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v