Συνεχίζουν καθοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Το μπρεντ υποχωρεί κατά 0,57% στα 73,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 0,65%, στα 69,88 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζουν καθοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Διευρύνουν την πτώση τους οι τιμές του πετρελαίου, μετά την αναφορά ότι η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης επρόκειτο να αποκατασταθεί, η οποία πίεσε τις τιμές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα σχέδια του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή εν μέσω της αδυναμίας της οικονομίας της Κίνας έχουν επίσης παρασύρει τις τιμές προς τα κάτω.

Το μπρεντ υποχωρεί κατά 0,57% στα 73,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 0,65%, στα 69,88 δολάρια το βαρέλι.

Σε σημείωμά της που δημοσιεύθηκε στα τέλη Αυγούστου, η Goldman Sachs προέβλεψε μια «απότομη επιβράδυνση» της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα - το μεγαλύτερο μέρος της οποίας οφείλεται στη στροφή από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροδότηση μέσω EVs. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και ο δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια.

Σε πραγματικούς όρους, προσαρμοσμένες με τον σωρευτικό πληθωρισμό, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται πλέον στα ίδια επίπεδα πριν από 20 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, ο ΟΠΕΚ+ υφίσταται τεράστια πτώση στην αγοραστική δύναμη ανά βαρέλι πετρελαίου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v