Σε καθοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου

Δεύτερη μέρα απωλειών μετά το ράλι. Κάτω από τα 79 δολ. το Brent και τα 75 το αμερικανικό αργό. Υποχωρεί ο χρυσός υπό το βάρος του ισχυρού δολαρίου.

Σε καθοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου

Οι τιμές αργού πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα, καθώς η αγορά συνεχίζει να αποβάλει τα κέρδη που σημειώθηκαν μέσα στην εβδομάδα εξαιτίας της απειλής διακοπής του εφοδιασμού από τη Λιβύη.

Η πτωτική πορεία οφείλεται στην ανεπαρκή ζήτηση από την Κίνα και στους κινδύνους ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης. 

Το Brent σημειώνει πτώση 0,85% στα 78,87 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό WTI υποχωρεί 0,97% στα 74,80 δολ.

Αρκετά κοιτάσματα έχουν σταματήσει την παραγωγή στη Λιβύη, μεταδίδει το Reuters, ωστόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης και η κρατική εταιρεία πετρελαίου δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία διακοπή λειτουργίας.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 800.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Αυγούστου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Η βενζίνη που διοχετεύτηκε στην αγορά, ως δείκτης της ζήτησης, αυξήθηκε κατά 115.000 βαρέλια την ημέρα.

Παράλληλα, απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού επηρεαζόμενες από το ισχυρότερο δολάριο, εν αναμονή της έκθεσης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Στην αγορά spot το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί 0,9% στα 2.502,38 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχωρούν κατά 0,5% στα 2.539 δολάρια.

Το δολάριο ενισχύεται 0,6%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν 17% τον Ιούλιο, σημειώνοντας την πρώτη αύξηση από τον Μάρτιο.

Η Κίνα είναι σημαντικός καταναλωτής χρυσού, κι αυτή η άνοδος της ζήτησης χρυσού θα μπορούσε να υποστηρίξει τις παγκόσμιες τιμές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v