Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 1% στην τιμή του brent με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Τα funds ενίσχυσαν τις θέσεις τους σχετικά με τη συνεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά η άνοδος της αμερικανικής παραγωγής και τώρα η προοπτική μεγαλύτερου εφοδιασμού, οδηγεί τους επενδυτές στην απομάκρυνση από αυτές.

Η δυνητική αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων, αν ο ΟΠΕΚ αποφασίσει αυτόν τον μήνα να «ανοίξει την κάνουλα», οδηγούν τις τιμές του αργού αρκετά χαμηλότερα σήμερα. Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή παραμένει κοντά σε σημεία ρεκόρ.

To brent, με ημερήσια πτώση σχεδόν 1%, επεκτείνει τις απώλειες του και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,62 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με ήπιες κινήσεις, φτάνει στα 64,78 δολάρια.

«Η απόφαση για την παραγωγή θα είναι το βασικό γεγονός του μήνα, με οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική του ΟΠΕΚ να είναι μεγάλο γεγονός», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της Petromatrix, Olivier Jakob.

Τα funds ενίσχυσαν τις θέσεις τους στη συνεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά η άνοδος της αμερικανικής παραγωγής και τώρα η προοπτική μεγαλύτερου εφοδιασμού, οδηγεί τους επενδυτές στην απομάκρυνση από αυτές.

Ο χρυσός, με μικρές ημερήσιες διακυμάνσεις, φτάνει στα 1.296 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v